Etäpyörähuoltoa

Tämä on tarina hajonneista sähköpyöristä ja monikansallisesta yhteistyöstä.

Fillari etelän auringossa

Vuosia sitten asensin eräälle asiakkalle jälkiasenteisen Espanjalaisen Ciclotekin sähkömoottorin. Pyörä on toiminut hyvin, mutta nyt kevään korvilla moottori sanoi sopimuksensa irti. Sanoin asiakkaalle, että laitan uuden moottorin tilaukseen ja vaihdan. Pikku homma. 

Paitsi että tuli pieni mutka matkaan. Itse asiassa suuri. 3763 km suuntaansa. Pyörä oli sillä hetkellä Alicantessa, Espanjassa. Omistaja Suomessa.

Muutama sähköposti, ja saatiin järjestettyä moottori toimitettavaksi espanjalaiselta tukkurilta For Riders Bike Shopiin (katuosoitekin vielä isänmaallisesti Avda. Finlandia 21, jes!), jossa oli itseni kanssa kovin samanhenkinen pyörämekaanikko. Asiakas lensi Espanjaan, uusi moottori alle ja pyörä toimii taas! Javier/For Riders - iso peukku! Näin se käy, kun on tahtoa hoitaa toisenkin asiakasta.

Loma alkaa vahingolla!

Eräs asiakasperhe oli lähdössä Saksaan lomalle pyöriensä kanssa. Muutama päivä ennen lähtöä toisesta pyörästä hajosi moottorin hihna! Eikä meilläkään ollut sillä hetkellä yhtään varalla. Lennot varattu. Hotellit varattu. Pyörä hajalla. Uusi moottori ei ehdi tänne millään ennen lähtöä. 

Otin yhteyttä pyörät valmistaneeseen tehtaaseen, joka onneksi sijaitsi vain kuudenkymmenen kilometrin päässä asiakkaiden hotellilta. Lennettyään pyörien kanssa Saksaan, asiakkaat koukkasivat tehtaan kautta. Moototri vaihdettiin ja loma sai jatkua suunnitellusti.

Harvoin kyse on siitä, että homma ei oikeasti onnistu. Useimmiten kyse on siitä, että ei ole yritetty.